Home Activiteitenkalender Berkel-Enschot in beeld Vacatures in B-E 
Zoek:
Geavanceerd zoeken


Login
laatst bijgewerkt:27 april 2017

 

Bloemetje van de maand

Wij van Berkel-Enschot-Centraal.nl reiken iedere maand ’Het bloemetje van de maand’ uit.
Dit bloemetje is voor iemand waarvan u vind dat hij of zij een bloemetje verdient. 
Het enige wat u moet doen is ons een mailtje sturen met daarin de reden waarom die persoon het bloemetje verdient. Wij doen vervolgens (samen met bloembinderij Oleander) de rest...

Het volgende bloemetje is voor... 


Mei 2010

Voor mei is het bloemetje bezorgd bij een goede en lieve vriendin en buurvrouw die het bloemetje verdient omdat het een fijn en goed mens is die altijd voor je klaar staat, altijd gezellig en vrolijk is en ook als het minder met je gaat er voor je zal zijn. "Ze is een topper!" Op verzoek worden de personen om wie het gaat niet met naam en afbeelding getoond. 

April 2010

Voor april is er weer een welverdiend Bloemetje van de maand uitgereikt. Dit keer werd het bezorgd bij Petra van Dongen. Zij was opgegeven door J. Kock omdat zij wilde laten weten dat Petra dan wel nooit op de voorgrond treedt maar dat zij, vooral achter haar computer, er voor zorgt dat verschillende organisaties gesmeerd lopen. Ze werkt als vrijwilliger voor de senioren van Interpolis, korfbalvereniging OJC, EXPO, Berkel Enschot Zingt en De Torenspelers. 
Het bloemetje van de maand laat alle mensen in Berkel-Enschot zien hoeveel goede dingen er voor en door dorpsbewoners worden gedaan!

Maart 2010

In maart verdiende Ria Kools het Bloemetje van de maand, naast de extra zorg voor haar dochter en de vele zorg voor haar moeder en drukke werkzaamheden heeft zij tijd om als vrijwilligster in de onderhoudsgroep van de St. Wilibrorduskerk te functioneren. Verder geeft de heer van Iersel aan, die haar heeft opgegeven, dat ze altijd opgewekt is en zonder morren voor iedereen klaar staat

Februari 2010

Deze maand is Brigitte Donkers voorgedragen voor het Bloemetje van de maand. Oleander had er weer een mooi, vrolijk voorjaarsboeket van gemaakt waar we haar mee konden verrassen. Brigitte startte meer als 2 jaar geleden het jeugd activiteiten team van Jong brabant, ook helpt ze mee op kampen en het beheer van de website. Natuurlijk is ze niet de enige die daar helpt en dit bloemetje moet dan ook symbool staan voor alle mensen die zich zo geweldig inzetten voor de club, zegt ze bescheiden. Ook roept ze andere ouders op, om ook mee te helpen, vele handen maken licht werk, het is gezellig en vele hebben daardoor een fijne tijd bij Jong Brabant.

Januari 2010

Deze maand is het bloemetje gegaan naar Carina Bressers. Zij is al jaren de lieve oppas van verschillende kinderen in Berkel-Enschot en de familie Schellekens vond het hoog tijd om haar eens in het zonnetje te zetten voor alles wat ze voor de kinderen doet. Carina was zelf erg verbaasd maar nam het fleurige boeket van Oleander graag aan.

Oktober en November 2009

Kinderdagverblijf de Kleine Wereld wilde graag hun twee vrijwilligers in het zonnetje zetten. Bloembinderij Oleander stemde er mee in om, bij wijze van uitzondering, twee bloemetjes tegelijk te schenken.
Piet, is de klusjesman van De Kleine Wereld, "we hoeven maar te bellen en hij komt". Met al die vrouwen (en 1 man) komen ze wel eens rechterhanden te kort, en daar is Piet alweer. Dat is niet alleen fijn voor de juffen maar ook voor de ouders en de kinderen.
Marie-Christien werkt als vrijwilligerster 2ochtenden per week boventallig op de peutergroep. "Ze is enthousiast, heeft goede ideeen en de kinderen zijn dol op haar".
Zo verrrijken deze 2 mensen het fijne en enthousiaste team van De Kleine Wereld.

September 2009

De vakantie is voorbij en het is weer tijd voor een bloemetje van de maand! Deze keer werd Jeannette Wolfs in het zonnetje gezet. Zij kreeg een mooi zonnig boeket, aangeboden door Oleander. Haar buurvrouw had haar opgegeven omdat Jeannette voor een langere periode voor haar paard had gezorgd toen zij zelf haar heup gebroken had. Op dat moment werd zij afhankelijk van anderen. Jeannette zorgde iedere dag, weer of geen weer, dat haar paard niks tekort kwam en daar is zij Jeannette erg dankbaar voor.

Juli 2009

Het bloemetje van deze maand is aangevraagd door een vriendin. De ontvangster heeft gevraagd om de reden niet te vermelden. Natuurlijk gaan wij hier respectvol mee om.
Het bloemetje kwam als een zeer welkome verrassing. 

Juni 2009

Het bloemetje van deze maand is naar Jose Swaans-Timmermans gegaan.
Gelukkig troffen wij haar even thuis. Ze kwam net binnen van het oppassen op haar 6 kleinkinderen en wilde de deur al weer uit gaan voor de volgende activiteit.
Het is wel duidelijk, deze vrouw zit niet stil. Het was dan ook niet voor niets dat haar schoonzoon ons mailde om haar op te geven voor het bloemetje van de maand.:
"Ik wil graag een bloemetje van de maand geven aan Jose Swaans.

Altijd staat ze voor iedereen klaar. Het is gewoon geweldig wat ze allemaal doet.

Ik zal even een korte opsomming geven, maar ik kan onmogelijk alles opschrijven.

  • vrijwilligerswerk op Torentjes hoef.
  • Moeder verzorgd (tot haar 93e)
  • 20 jaar lang bij een bejaarde man 2x in de week geholpen met de dagelijkse dingen.
  • Oppassen op haar 6 kleinkinderen op alle mogelijke momenten.
  • Bloemschik cursussen voor de bejaarden.
  • Inspringen waar nodig is.
  • Wandelen met eenzame bejaarden.

En dit is nog lang niet alles. Je hoeft maar te bellen en ze staat al voor je deur!"

 

Dankzij Oleander, die de prachtige Bloemetjes van de maand sponsort, konden wij mevr. Swaans in het zonnetje zetten.

September 2008

Irene Granneman.

Het eerste bloemetje in Berkel-Enschot is terecht gekomen bij Irene Granneman. Toen de oproep nog maar net op de site stond kwam dit mailtje al binnen. Voor ons een reden hier ook als eerste naar toe te gaan.
In het mailtje stond de volgende reden: "Bloemetje wil ik graag schenken aan Irene Granneman, zei is onze dirigente van het alternatief, daarnaast is ze werkzaam op het 2 stedenziekenhuis, heeft de zorg over haar alleenstaande vader op Torentjeshoef en staat met raad en daad voor iedereen klaar, daarom vind ik dat zei dat bloemtje zeker verdiend."
 

 


 

Kinderkleding van bekende merken

DeNieuweSchakel
DeLeije

Wolfs Catering

Marskramer

Meubels op maat

De Tweewieler

Skiën en Squashen